Työnhaun, rekrytoinnin ja työelämän mysteereitä käsittelevä blogi, työnhakijan näkökulmasta.

Erotu työhakemuksellasi

Työnantajalle voi tulla kymmeniä tai jopa satoja työhakemuksia. Työhakemus kirjoitetaan perinteisesti Word-tiedostoon, ja siinä kerrotaan kliseisesti samat asiat mitä n. 100 muutakin hakijaa kertoo.

Työhakemuksen läpi täytyy kuulua oma äänesi. Sen sijaan, että se olisi ”robottimaisella” tyylillä kirjoitettu A4- Word tiedosto, tekstin kannattaisi olla inhimillinen ja helposti lähestyttävä.

Älä toista hakemuksessa ansioluettelosta ilmeneviä työtehtävien kestoja, esimerkiksi ”olin kuukauden siellä ja vuoden täällä”, vaan nosta esille lyhyesti ja konkreettisesti saavutukset ja tärkeimmät työtehtävät, esimerkiksi ”onnistuin kasvattamaan myyntiä, sain hyvää palautetta, opin vastuuta”.

Älä siis kerro viimeisimpiä ulkomaanreissuja tai muuta turhaa, mitkä eivät kerro osaamisestasi ja kyvyistäsi.

Ulkoasultaan työhakemuksen kannattaisi olla visuaalinen, mutta ei liian visuaalinen. Esimerkiksi hieno taustateema (esimerkiksi värillinen teema) voi olla hyvä, mutta ei mitään 3D-animaatioita jotka kuormittavat sekä tietokoneen että lukijan kykyjä.

Tallenna työhakemus Word- tiedoston sijaan PDF-tiedostona, koska PDF-tiedosto on ”lukittu” ja se on helpompi luettava ja printattava. Jos lähetät Word- tiedoston, se aukeaa muokattavana versiona työnantajalle.

Ole luova ja käytä mielikuvitusta työhakemusta luodessa! Tässä hyvä esimerkki kuinka erottua joukosta.

Terveisin, Eemi

Kirjoittaja opiskelee matkailualaa Haaga-Helian ammattikorkeakoulussa ja oli mukana tuottamassa Duunitehdas-rekrytointitapahtumaa helmikuussa 2016. 

Kommentit

Mitä ajatuksia teksti herätti? Haluatko tarjota vinkkejä tai muuten antaa palautetta?

Yhteydenottolomake

Lähetä

Katselukerrat viime kuussa