8.7.2013

Internetsivustoja työnhaussa

Avoimia työpaikkoja ilmoitetaan internetissä monellakin eri sivustolla. Työnhakijan näkökulmasta runsauden paljous on miinusta. Tarjolla on eri ammattialojen, yleisiä, valtakunnallisia, akateemisten, ammattilehtien omia nettisivustoja, joten mistä sitä löytää ne mahdollisesti itseään kiinnostavat työpaikkailmoitukset?

Listasin tähän alle nyt muutamia sivustoja, joilla ilmoitetaan avoimista työpaikosta. Ensimmäisenä mainitsen randomisti Akateemiset rekrytointipalvelut eli sivusto Aarresaari listaa avoimia työpaikkoja, tarjoaa linkkejä yritysten rekrytointisivuille, sisältää kansainvälisen työnhaunoppaan ja urasuunnittelua. Sivuston etusivulla sanotaan "Verkosto toimii samalla sillanrakentajana opiskelijoiden ja työnantajien välillä."

Jään miettimään, että voiko 35+ akateeminen työnhakija heittää hakemuksella kyseisen sivuston avoimiin työpaikkahakemuksiin? Joka tapauksessa, tältä sivustolta löytävät akateemiset nuoret avoimia työpaikkoja. Never mind the clumsy lay-out of the site!

Työ eLaman listaamat työnhaun internetsivustot
Acatiimin verkkosivuilta  pääsee selailemaan yliopistosektorin avoimia työpaikkoja.
Jobstep -sivusto on amattikorkeakoulujen verkkorehtypalvelu, johon pääsy on ainoastaan AMK:n opiskelijoilla ja vuoden sisällä valmistuneilla.

Kaikkien tuntemasta Oikotieltä löytyy lisää paikkoja. Sinne vaan surffailemaan ja sukeltelemaan mahdollisuuksien verkostoon. Uusi tuttavuus allekirjoittaneelle on Jobsafari, tänään siellä on 9.458 avointa työpaikkaa. Vielä tosin en ehtinyt sinne kahlailemaan. Ensisilmäyksellä tosin hakuja voi rankasti rajata ammattialan tai maakuntien mukaan näpsäkästi yhdellä klikkauksella.

Uratie  on Talentumin ammattilehtien rekrytointipalvelu, jossa avointen työpaikkojen lisäksi on tietoa myös työelämästä ja koulutuksista. Mikäli valtion työt kiinnostavat kannattaa klikata itsensä Valtiolle -nettisivustolle. Entäs jos kiinnostaa mitä töitä kunnilla on tarjottavana? Silloin osoitteesi on Kuntatyö, josta löytyy työpaikkailmoituksia, tietoa ammateista ja koulutuksen sopivuudesta.

Työnhakusivustot, yritysten omat sivut + työpaikkavahdit


Sivustoviidakko on valtava ja haasteena työnhakijalle onkin niiden paljous. Surffaamalla löytyy kuitenkin ne itselleen parhaimmat sivustot, mutta se vie ehkä hieman aikaa ja vaatii vaivannäköä.

Työnhakusivustojen lisäksi kannattaa muistaa yritysten omat internetsivut, jotka tietysti lisää tarkistettavien sivustojen määrää, mutta joista saattaa löytyä työpaikkoja joista ei muilla sivustoilla ilmoitella.

Lisäksi kannattaa luoda työpaikkavahteja eri työpaikkasivustoille, jolloin sähköpostiin pätkähtää ilmoitus kun juuri niillä omilla hakusanoilla tulee avoin työpaikka markkinoille!


Onnea työnhakuun!

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Mitä ajatuksia teksti herätti? Haluatko tarjota vinkkejä tai muuten antaa palautetta?