12.9.2013

Aktiivisen työnhaun vinkit

Työpaikan hakemiseen löytyy monia eri kanavia sekä monia eri tapoja. Työnhaku ja työpaikkojen ilmoittelu on muuttanut muotoaan monella eri tapaa, verrattuna kymmenen vuoden takaiseen. Työnhakijana törmään nopeasti ähkyyn. 

Avointen työpaikkojen ilmoitusfoorumeita on liikaa. Rekry yrityksiäkin on jo lukuisia ja sosiaalisessa mediassakin ilmoitellaan avoimista työpaikoista. Avoimet työpaikat ovat ympäri bittiavaruutta!

Sharing is caring! Päätin siis jakaa huomioitani vinkkien muodossa. Alla olevat vinkit ovat vain raapaisu työnhaun eri kanaviin ja vinkkeihin. 


Työ eLama

Yksi sivusto listaa työpaikat

Aiemmin kävin lävitse työkkärin ja Oikotien omat nettisivut erikseen, kunnes törmäsin Duunitoriin. Se nimittäin listaa työpaikat muun muassa seuraavista palveluista: Mol.fiOikotieUranusAarresaari. Työpaikkoja voi etsiä ammattinimikkeen, työnantajan nimen ja sijainnin mukaan, eikä tarvitse erikseen jakautua yllä oleville nettisivustoille.

Työpaikkavahdit

Lisäksi olen tehnyt TE-keskuksen MOL-sivustolle hakuprofiilin, joka nakkaa minulle sähköpostilla kun antamani hakusanat ilmestyvät heidän järjestelmäänsä. Muitakin sivustoja on, joille voi tehdä oman työpaikkavahtinsa, käytä niitä!

Facebook

Oletko huomannut, että Facebookissakin ilmoitellaan avoimista työpaikoista? Klikkaa ja katso vaikka: Facen Avoimet Työpaikatasiantuntijaduunit. Näiden lisäksi yritykset saattavat itse olla Facessa, kuten duunitori.fi, ja ilmoitella avoimista paikoista siellä. 

Duunitori tarjoaa myös palvelua Faceduuni.fi, joka kokoaa näppärästi avoimet työpaikat Facessa ja mahdollistaa oman paikkakunnan avoimet työpaikat suoraan Facebook-seinällesi.

LinkedInin kautta ainakin IT-alan ihmisiä on kuulemani mukaan rekrytoitu. Yrityksillä on siellä myös omia sivujaan, joissa ilmoittavat avoimista paikoista. Profiilin luotuaan voi liittyä omien intressien mukaisiin ryhmiin (esim. HR professionals, Customer Support professionals, Engineering Jobs worldwide) vaihtaa mielipiteitä ja väijyä ryhmässä ilmoitettuja työpaikkoja sekä verkostoitua!

Verkostoidu

Älä jää tuleen makaamaan, sanoo jo sananlaskukin. Käytä aikaasi verkostoitumiseen, uusien kontaktien luomiseen ja jo olemassa olevien hyödyntämiseen. Vaikken pidä "hyödyntämis"-sanasta, niin silti paikkoja kannattaa kysellä tuttaviltakin. Verkostoitua voit internetissä eli hakeutua oman alasi ryhmiin, LinkedInin tai vaikka harrastuksesi kautta.

Profiili rekry yritykseen

Tätä vinkkiä ei vaan voinut jättää mainitsematta eli luo työnhakijaprofiili rekry sivustolle, vaikka Monsteriin tai Just RecruitMe palveluihin.

Jos ulkomaat houkuttavat niin Experteer -sivustolle voit luoda profiilin, lukea avoimia työpaikkoja sekä tehdä työpaikkavahdin. Yhden kerran olen tätä kautta työhakemuksen laittanut ja sain puhelinsoiton jo heti seuraavana päivänä. Perusprofiili on maksuton ja hieman maksamalla saa käyttöönsä joitain lisäpalveluja.

Jaa vinkkisi

Yllä siis aktiivisen työnhaun vinkkejä, osalle varmasti erittäin tuttuja ja toisille taas ei. Listaamatta jäi varmasti vielä hurjasti nettisivustoja, ehkäpä myös vinkkejä.

Ensi kerralla käsittelen proaktiivisia tapoja työnhakuun. Jos jo nyt tiedät tai keksit erilaisia työnhaun tapoja, niin vinkkaat niistä sivuston "Ota yhteyttä" lomakkeen kautta, niin laitan vinkit jakoon ensi julkaisussa.


Tseppiä työnhakuun!


1 kommentti:

  1. kerro kavereille, entisille työkavereille ja kaikille että haet töitä. ihan yksinkertaiseseti, avaa suusi niin parannat mahdollisuuksiasi.

    VastaaPoista

Mitä ajatuksia teksti herätti? Haluatko tarjota vinkkejä tai muuten antaa palautetta?