Avointen työpaikkojen ilmoitusfoorumeita on liikaa. Rekry yrityksiäkin on jo lukuisia ja sosiaalisessa mediassakin ilmoitellaan avoimista työpaikoista. Avoimet työpaikat ovat ympäri bittiavaruutta!
Sharing is caring! Päätin siis jakaa huomioitani vinkkien muodossa. Alla olevat vinkit ovat vain raapaisu työnhaun eri kanaviin ja vinkkeihin.
Yksi sivusto listaa työpaikat
Aiemmin kävin lävitse työkkärin ja Oikotien omat nettisivut erikseen, kunnes törmäsin Duunitoriin. Se nimittäin listaa työpaikat muun muassa seuraavista palveluista: Mol.fi, Oikotie, Uranus, Aarresaari. Työpaikkoja voi etsiä ammattinimikkeen, työnantajan nimen ja sijainnin mukaan, eikä tarvitse erikseen jakautua yllä oleville nettisivustoille.Työpaikkavahdit
Lisäksi olen tehnyt TE-keskuksen MOL-sivustolle hakuprofiilin, joka nakkaa minulle sähköpostilla kun antamani hakusanat ilmestyvät heidän järjestelmäänsä. Muitakin sivustoja on, joille voi tehdä oman työpaikkavahtinsa, käytä niitä!
Facebook
Oletko huomannut, että Facebookissakin ilmoitellaan avoimista työpaikoista? Klikkaa ja katso vaikka: Facen Avoimet Työpaikat, asiantuntijaduunit. Näiden lisäksi yritykset saattavat itse olla Facessa, kuten duunitori.fi, ja ilmoitella avoimista paikoista siellä.
Duunitori tarjoaa myös palvelua Faceduuni.fi, joka kokoaa näppärästi avoimet työpaikat Facessa ja mahdollistaa oman paikkakunnan avoimet työpaikat suoraan Facebook-seinällesi.
LinkedInin kautta ainakin IT-alan ihmisiä on kuulemani mukaan rekrytoitu. Yrityksillä on siellä myös omia sivujaan, joissa ilmoittavat avoimista paikoista. Profiilin luotuaan voi liittyä omien intressien mukaisiin ryhmiin (esim. HR professionals, Customer Support professionals, Engineering Jobs worldwide) vaihtaa mielipiteitä ja väijyä ryhmässä ilmoitettuja työpaikkoja sekä verkostoitua!
Verkostoidu
Älä jää tuleen makaamaan, sanoo jo sananlaskukin. Käytä aikaasi verkostoitumiseen, uusien kontaktien luomiseen ja jo olemassa olevien hyödyntämiseen. Vaikken pidä "hyödyntämis"-sanasta, niin silti paikkoja kannattaa kysellä tuttaviltakin. Verkostoitua voit internetissä eli hakeutua oman alasi ryhmiin, LinkedInin tai vaikka harrastuksesi kautta.
Profiili rekry yritykseen
Tätä vinkkiä ei vaan voinut jättää mainitsematta eli luo työnhakijaprofiili rekry sivustolle, vaikka Monsteriin tai Just RecruitMe palveluihin.
Jos ulkomaat houkuttavat niin Experteer -sivustolle voit luoda profiilin, lukea avoimia työpaikkoja sekä tehdä työpaikkavahdin. Yhden kerran olen tätä kautta työhakemuksen laittanut ja sain puhelinsoiton jo heti seuraavana päivänä. Perusprofiili on maksuton ja hieman maksamalla saa käyttöönsä joitain lisäpalveluja.
Jaa vinkkisi
Yllä siis aktiivisen työnhaun vinkkejä, osalle varmasti erittäin tuttuja ja toisille taas ei. Listaamatta jäi varmasti vielä hurjasti nettisivustoja, ehkäpä myös vinkkejä.Ensi kerralla käsittelen proaktiivisia tapoja työnhakuun. Jos jo nyt tiedät tai keksit erilaisia työnhaun tapoja, niin vinkkaat niistä sivuston "Ota yhteyttä" lomakkeen kautta, niin laitan vinkit jakoon ensi julkaisussa.
Tseppiä työnhakuun!
kerro kavereille, entisille työkavereille ja kaikille että haet töitä. ihan yksinkertaiseseti, avaa suusi niin parannat mahdollisuuksiasi.
VastaaPoista