Toisinkin voi käydä. Nimittäin, että työpaikkailmoituksessa on kirjoitusvirhe. Tällaiseen ilmoitukseen törmäsin jokin aika sitten:
![]() |
Kirjoitusvirhe työpaikkailmoituksessa |
Siellähän se! Nimittäin kirjoitusvirhe. Oikein ympyröitynä, jotta varmasti erottuu.
Sijainnilla ON väliä
Kirjoitusvirhe tai näppis, kutsutaan sitä millä nimellä vaan, on lopputulos sama. Eroavaisuuden tekee kirjoitusvirheen sijainti, eli onko se työhakemuksessa vai työpaikkailmoituksessa.![]() |
Kuva: photostock |
Entä tuomitsemmeko kuluttajina yrityksen, jonka ilmoituksessa on kirjoitusvirhe?
Jos emme, niin miksi sitten karsimme työnhakijan, jonka työhakemuksessa on kirjoitusvirhe?
Tämä on tätä kaksinaismoraalia työnantajien puolelta eli "älä tee niin kuin minä teen vaan niin kuin minä sanon".
VastaaPoistaTyönhakija on työpanoksensa myyjä ja työnantaja työpanoksen ostaja ja tunnetustihan ostaja/asiakas on aina oikeassa, varsinkin jos haluaa saada kaupat aikaiseksi eli siksi ei varmaan työnhakijana kannata rupeta arvostelemaan työnantajalle työpaikkailmoituksen oikeinkirjoitusta. Tai voihan niin tehdä mutta lopputulos ei välttämättä ole toivotunlainen.
Summa summarum olen kyllä sitä mieltä, ettei ilmoituksissa ideaalisti olisi virheitä mutta en sen vuoksi jättäisi paikkaa hakematta. Se vaan ärsyttää, kun itse pystyisi kirjoittamaan parempia ilmoituksia, ja sitten näillä, jotka eivät pysty, on töitä ja itsellä ei...
Niinpä. Hakemuksissa tai ilmoituksissa ei saisi olla kirjoitusvirheitä, niinhän se on. Joskus niitä sinne vaan humpsahtaa, puolin ja toisin.
Poista