Työnhaun, rekrytoinnin ja työelämän mysteereitä käsittelevä blogi, työnhakijan näkökulmasta.

Uuden teollistumisen aikakauden rappusilla?

Työelämän ympärille ja sen keskiöön kasautuu paljon tunteita. Työttömän olo on kuin huvipuiston vuoristoradassa. Työhakemusten tekeminen on tarpomista ylämäkeen, odotusta henkeä pidätellen ja syöksymistä raivokkaasti alamäkeen. Kiinni on pidettävä kaksi käsin vaunun turvatangosta, jotta pysyy kyydissä.

Työ eLama
Ehkemme tässä kyydissä ole edes ymmärtäneet että ympärillämme on käynnissä laajamittainen, sosiaalinen, taloudellinen ja teknologinen muutos. 

Siinä missä käsityöammateista siirryttiin 1800-luvulla tehtaisiin töihin, on tämän päivän painopiste siirtynyt tuotantotaloudesta know-how talouteen.

Elämme keskellä uusinta aikakautta ja suurta muutosta. Olemme todellakin uuden teollistumisen aikakauden rappusilla. Monet vanhoista ammateista kuihtuvat pois ja monia uusia syntyy!


KATSE MENNEESTÄ TULEVAISUUTEEN

Jos pitää katseensa tiukasti menneissä ja olevissa YT-neuvotteluissa sekä irtisanomisia toteuttaneissa yrityksissä, niin synkältä näyttää. Entäs jos välillä kääntäisi katseen reippaasti nosteeseen?

Nosteeseen, joka ei ole mielestäni saanut tarpeeksi huomiota ja joka voisi kääntää Suomen seuraavaan nousuun? Toisille ala on aivan arkipäivää, mutta toisille se on hieman kaukainen asia. Ehkä jopa on aivan uusi ulottuvuus. Hieman vieraskin? 

UUSI ULOTTUVUUS

Tiesithän jo sen, että teknologia-ala on nousussa. Sitä se on ollut jo joitakin vuosia. Nyt tuntuu siltä, että ala on todella saanut ilmaa siipien alle.
 

Työ eLama
The Wall Street Journal
Nappaa slice tästä uudesta ulottuvuudesta ja tsekkaa Slush 2013 -tapahtuman kotisivut

Silmäile millaisia uusia yrityksiä on olemassa. Surffaile toimialan aalloilla siihen tutustuen.

Tapahtuma sai paljon huomiota maailmallakin. The Wall Street Journal uutisoi tapahtuman ja Mashable.com mukaan Suomeen on rakentumassa seuraava Piilaakso

Kyllä, olemme uuden teollistumisen aikakauden rappusilla. Ehdottomasti. Nyt on viimeistään aika käsittää se.

Kommentit

Mitä ajatuksia teksti herätti? Haluatko tarjota vinkkejä tai muuten antaa palautetta?

Yhteydenottolomake

Lähetä

Katselukerrat viime kuussa