19.3.2014

Rekrytoiva koulutusohjelma - miksei?

Rekrytoiva koulutus kuulostaa mielenkiintoiselta. Se herättää toiveita uusien taitojen oppimisesta sekä työllistämisestä. Varsinkin kun mukana koulutusohjelmassa on mukana tunnettuja yrityksiä. Why not - oli ensimmäinen ajatukseni, kunnes luin seuraavan pätkän koulutusta tarjoavalta sivustolta.

"AnalyticsPro – rekrytoivassa koulutusohjelmassa yhdistyvät käytännön työskentely rekrytoivassa yrityksessä sekä ainutlaatuinen ja kattava analytiikkakoulutus. Ohjelma alkaa heti kun soveltuva yrityspaikka varmistuu ja kestää 8 kk. Siihen sisältyy 33 koulutuspäivää..." (AnalyticsPro Tampere)

"Ohjelman ajan työskentelet rekrytoivassa yrityksessä käytännön tehtävissä ja kasvat näin uuteen rooliisi. Koulutusohjelman päätavoite on työsuhteen solmiminen." (AnalyticsPro Tampere)

AnalyticPro koulutus 2014

Asia kiinnosti sen verran, että otin yhteyttä järjestävään organisaatioon sähköpostitse, pyytäen koulutusohjelmaa. En saanut kuuteen viikkoon vastausta, joten soitin sivustolta löytyville yhteyshenkilöille. Kuusi puhelua päivän aikana, eikä kukaan vastannut. Kohdalleni osui ilmeisesti huono päivä.

Toinen sähköposti, jossa pyysin koulutusohjelmaa sekä "lisätietoa koulutuksen sisällöstä esim. mitä ohjelmia opitaan ja miten yrityksessä koulutetaan?" lähti matkaan.

Samana päivänä tuli vastaus:
"Hei
Tarkempaa tietoa AnalyticsPro koulutusohjelmasta saat alla olevien linkkien kautta. Palaa ihmeessä minulle mikäli sinulla on jotain tarkentavia kysymyksiä ohjelmasta, autan mielelläni! 
http://analyticspro.fi/      http://analyticspro.fi/koulutus/"

Vastaus tiedustelemiini asioihin jäi saamatta. En enää ottanut yhteyttä asian tiimoilta, sillä kiinnostukseni lopahti. Koulutuksen pituus versus koulutuspäivien lukumäärä nostivat "skeptiset tuntosarveni" esille, toivottavasti turhaan.

Mikäli olet ollut ko koulutuksessa, niin jaa kokemuksesi meille muillekin. Olen varma, että muitakin asia kiinnostaa.

4 kommenttia:

 1. En usko skeptisten tuntosarviesi olevan turhaan esillä. Tämä ja vastaavat "koulutukset" ovat pelkkää rahastusta. Toiveita voi toki herätä, mutta ne eivät yleensä toteudu. Yritys maksaa järjestävälle taholle jopa useita tonneja siitä, että "koulutettava" työskentelee yrityksessä palkatta. En ymmärrä, miksi TE- palvelut edelleen tukee tällaista toimintaa? Omakohtaista kokemusta on ihan riittävästi vastaavasta toiminnasta. Tässä lisää: http://keskustelu.suomi24.fi/node/11242003#comment-0

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lukuisin linkin ja valitettavasti se vahvisti epäilyjäni.

   8 kk:n koulutukseen sisältyy 33koulutuspäivää ja loput opetetaan yrityksessä. Yhtälö taitaa olla aivan mahdoton, sillä edes yrityksillä ei ole resursseja kouluttaa, saati perehdyttää, työntekijöitä töihin.

   Siltikin jäin ihmettelemään, ettei edes koulutussuunnitelmaa ollut tarjota vaikka sitä tiedustelinkin. Pistää miettimään, millä perusteilla TE-toimisto ostaa palvelujaan?

   Poista
 2. Löysin artikkelin, jossa aihetta (ja muita) käsitellään kohtuu kattavasti. Ihan summineen. Bisnes työttömillä on kannattavaa. Oli karmeaa luettavaa.

  http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/talous/koulutusbisnesta-te-toimiston-tuella-tyoharjoittelua-vai-tyolaiskauppaa/

  Epäilevä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kun jaoit linkin. Oli pitkä artikkeli aiheesta ja kertoi omaa tarinaansa. Työttömät ovat armottoman järjestelmän pelinappuloina. Miten se muuten voisi edes tulkita?

   Itse kirjoitin Työvoimapoliittisesta Scammistä ( http://tyonhaun.blogspot.fi/2013/10/tyovoimapoliittinen-scam.html ) jo aiemmin, sillä olin pöyristynyt TE-keskuksen lähettämistä suoramainoksista!

   Kuulisin mielelläni ko koulutuksissa käyneiden kokemuksista. "Ota yhteyttä"-lomakkeen (sivun vasemmassa palkissa, toiseksi alimpana) kautta voit nimettömänä lähettää minulle kokemuksesi kirjoituksen muodossa. Kuten myös muita työnhakuun liittyviä kokemuksia.

   Sharing is caring.

   Poista

Mitä ajatuksia teksti herätti? Haluatko tarjota vinkkejä tai muuten antaa palautetta?