Työnhaun, rekrytoinnin ja työelämän mysteereitä käsittelevä blogi, työnhakijan näkökulmasta.

Pinterest -ansioluettelo

Pinterest-ansioluettelo tai Pinterest- CV on noussut viime aikoina yhdeksi työnhaun kuumista teemoista. Netissä kuhistaan siitä, miten toinen toistaan hienompia ansioluetteloita työnhakijat ovat onnistuneet Pinterestiin luomaan. Kansainvälisten esimerkkien innoittamana päätin itsekin tehdä Pinterest-ansioluettelon työnhakuni tueksi.

Mikä ihmeen Pinterest?


Pinterest on ilmoitustaulutyyppinen palvelu, jossa käyttäjä kerää kuvia ja niihin liittyviä linkkejä omiin Pinterest-tauluihinsa valitsemiensa teemojen mukaan. Käyttäjä voi myös seurata muita käyttäjiä, tykätä muiden julkaisuista sekä poimia toisten julkaisemia kuvia omiin "tauluihinsa".

Muotiin ja kauneuteen liittyvien aihealueiden lisäksi Pinterestistä löytyy myös yllättävän paljon liike-elämään liittyviä sisältöjä.

Pinterest näkymää

Itselleni Pinterest oli jo entuudestaan tuttu palvelu – vaikka en ollutkaan käyttänyt sitä aktiivisesti ennen työnhaun aloittamista. Koska palvelun toimintalogiikka oli tuttu, minun oli helppo avata yksi tauluistani palvelemaan työnhakua. Ainoastaan kuvien lisääminen siten, että ne muodostavat mahdollisen visuaalisen kokonaisuuden, vaati hieman suunnittelua.

Pinterest-ansioluetteloni tavoitteena oli lisätä tunnettuuttani, sekä tuoda esille osaamistani jälleen kerran hieman eri näkökulmasta. Tavoitteenani oli myös ajaa liikennettä työnhaun sivustolleni. Tärkeiden tavoitteiden lisäksi taulun rakentaminen oli myös hauskaa, joten se toi mukavaa vaihtelua vakavamieliseen työnhakuun..

Pinterest-ansioluetteloni tavoitteena oli lisätä tunnettuuttani, sekä tuoda esille osaamistani jälleen kerran hieman eri näkökulmasta. Tavoitteenani oli myös ajaa liikennettä työnhaun sivustolleni. Tärkeiden tavoitteiden lisäksi taulun rakentaminen oli myös hauskaa, joten se toi mukavaa vaihtelua vakavamieliseen työnhakuun.

Toimiko Pinterest?


Omasta mielestäni Pinterest-ansioluetteloni ei tukenut omaa työllistymistäni lainkaan. Ehkä syy oli siinä, että en ollut käyttänyt Pinterestiä aiemmin aktiivisesti, joten minun täytyi alkaa yleisön hankkiminen nollasta. Tai siinä, että en jaksanut päivittää tauluani säännöllisesti, joten se pääsi hautautumaan Pinterestin syövereihin. Jonkin verran Pinterestistäkin toki liikennettä sivustolleni ohjautui, mutta uskaltaisin väittää, että yksikään kävijöistä ei tullut rekryaikeissa.

Se, että Pinterest ei minun kohdallani toiminut kovinkaan hyvin, ei toki tarkoita sitä, etteikö Pinterest-ansioluettelo voisi toimia paremmin muilla työnhakijoilla. Eli jos sinulla on jo vankka Pinterest-seuraajajoukko ja kaipaat vaihtelua työnhaun arkeen, lähde ihmeessä suunnittelemaan itsellesi myyvä Pinterest-ansioluettelo! Alkuintoa voit hakea vaikka minun Pinterest -ansioluettelostani, jota pääset kurkistamaan  tästä.

Terveisin, Katriina

 ~ ~ ~ ~ ~
 Kirjoitus on kirjoitettu yhteistyössä by Katriina & Jopport  ajatuksella #sharingIScaring
  

Kommentit

Mitä ajatuksia teksti herätti? Haluatko tarjota vinkkejä tai muuten antaa palautetta?

Yhteydenottolomake

Lähetä

Katselukerrat viime kuussa