Työnhaun, rekrytoinnin ja työelämän mysteereitä käsittelevä blogi, työnhakijan näkökulmasta.

Mitä heikkoutesi kertoo parhaimmillaan sinusta?

Olen aina ollut kärsimätön. Vuosien varrella olen oppinut hallitsemaan piirrettä siirtämällä huomion toiseen tehtävään siksi ajaksi, kun ensimmäisen vuoksi joudun odottamaan. Keskittymisen painon kohdistan uudelleen kuulokkeista tamppaavan musiikin avulla.

Positiiviseksi käännettynä kärsimättömyyteni tarkoittaa, että olen innostunut ja nopea. Sovin hyvin yritykseen, jossa kulttuuri on kokeilevaa ja uuden oppiminen ohjaa toimintaa. Innostun helposti ketteristä projekteista ja pidän muutoksesta, sillä se synnyttää liikettä. 

Heikkouksia tunnistetaan usein siksi, että niitä pystytään kehittämään. Siksi, että niiden vaikutuksia onnistutaan hillitsemään. Siksi, että niistä tehdään näkymättömiä. Heikkouksista kysytään, jotta nähdään, kuinka itsetietoisesti vastaaja oppii niistä pois.

Heikkoudet kaipaavat uudella tavalla ajattelua. Mielenkiintoista on, että se, mikä meissä on heikkoa, yhdistyy usein siihen, mikä meissä on kaikista vahvinta. Omien heikkouksien määrittely on siis parhaimmillaan tapa tunnistaa omia vahvuuksia.

Käännä heikkoudet vahvuuksiksi!

Heikkouden positiiviseksi kääntäminen vaatii itsetutkiskelua. Jokaiselle, ikävimmällekin, heikkoudelle voi kuitenkin löytää positiivisen vastaparin. Kokemattomuus voi kertoa halusta kehittyä. Hitaus harkitsevuudesta. Hiljaisuus tilan antamisesta muille.

Seuraavan kerran, kun sinulta kysytään heikkoudestasi, vastaa toki, miten olet oppinut säätelemään sen vaikutuksia. Älä kuitenkaan unohda mainita, miksi heikkoutesi tekee sinusta hyvän. Omaani en vaihtaisi pois, koska se tekee minusta minut.

Pilvikki Ibriqi
Human Resource Developer & Competence Management Lead
LinkedInissä
Kommentit

 1. Hei. Kiitos - mainio kirjoitus. Selkeä viesti. Näinhän sen pitäisi ollakin. Heikkouksien ja haavojen kautta meistä tulee mielenkiintoisia. Ja sillä erottaudumme mm. työnhaussa massasta.

  Heikkoina, vahvoina, mielenkiintoisina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitos kauniista palautteesta. Heikkouksia ei voi piilottaa eikä tarvitsekaan. Ne ovat meissä mutta niillä on myös parempi puoli. Heikkouksien valta on tai on olematta siinä, miten kerromme itsestämme.

   -Pilvikki

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Hei Hans, kiitos palautteesta sekä heikkoudet että vahvuudet ovat fantastisia, sillä ne ovat puhtaasti juuri meitä.

   Poista
 3. Kyllä, ajatuksia herättelevä kirjoitus! Kiitos Pilvikille kirjoituksesta.

  VastaaPoista
Mitä ajatuksia teksti herätti? Haluatko tarjota vinkkejä tai muuten antaa palautetta?

Yhteydenottolomake

Lähetä

Katselukerrat viime kuussa