Työnhaun, rekrytoinnin ja työelämän mysteereitä käsittelevä blogi, työnhakijan näkökulmasta.

”Fakiiriksi tai sellaisen paikalle” – TOP 6 neuvoa ansioluetteloon

Sain tehdä eilen pitkästä aikaa työnhakuvalmennusta ja tässä TOP-6 neuvoa sen tiimoilta:

1. Räätälöi, räätälöi, räätälöi aina ja jokainen kerta CV & hakemus erikseen uuteen paikkaan hakiessasi. Mitä kohdennetumpi CV, sitä todennäköisimmin se täyttää sen ainoan tehtävän eli hommaa sinut seuraavaan vaiheeseen (puhelinhaastattelu/haastattelu/tms.) #ASTUDIO

2. Painotus! Jos haetaan kehityspäällikköä, niin painota ISO14001 lanseerausta, luomaasi palvelumallia ja ERP:n implementointia. Jos haetaan tiiminvetäjää, niin painota esimieskokemusta, koutsausta ja organisaatioiden vetämistä. Jos haetaan kaupallisempaan rooliin, niin painota myynnin tukea, yhteistyötä liiketoiminnan kanssa ja yhteistyötä asiakasrajapinnassa.

3. Tee Japanit – osa 1. Kopioi kollegoiden, saman alan henkilöiden ja fakiirien profiileja jos haluat fakiiriksi.

4. Tee Japanit – osa 2. Kaiva tusina ”unelmiesi” työpaikan ilmoitusta, muodosta niistä trendikkäiden termien lista ja kopioi omaan CV/profiiliin.

5. Avainsanat! LinkedIn:ssä ei ole CV:n 2-3 sivun rajoitetta. Sana ”Sales” synonyymeineen voi esiintyä hyvinkin 10 kertaa profiilissa, 50 kertaa nostaa kysymysmerkkejä ilmaan.

6. Kaikesta kopioinnista huolimatta, ole oma itsesi ja tuo persoonaa sopivasti esiin.

Terveisin,
Tapani Aittoniemi
Research Consultant
Tapanin Linkedin -profiiliKommentit

  1. Linkedinissä on vaan se huono puoli että vain yksi profiili on käytettävissä.

    Kehityspäällikön hommiin hakiessa pitäisi ISO14001 lanseerausta, luomaani palvelumallia ja ERP:n implementointia. Jos haen tiiminvetäjäksi, niin painotan esimieskokemusta ja organisaatioiden vetämistä. Jos haen kaupallisempaan rooliin, niin painotan myynnin tukea, yhteistyötä liiketoiminnan kanssa ja yhteistyötä asiakasrajapinnassa. Kaikki siihen samaan profiiliin, miten se onnistuu fiksusti?

    VastaaPoista
Mitä ajatuksia teksti herätti? Haluatko tarjota vinkkejä tai muuten antaa palautetta?

Yhteydenottolomake

Lähetä

Katselukerrat viime kuussa