Työnhaun, rekrytoinnin ja työelämän mysteereitä käsittelevä blogi, työnhakijan näkökulmasta.

Kesätyöpaikka 30 minuutissa

Nykyään on jo kirjoitettu paljon erilaisia ohjeita ja vinkkejä liittyen työhakuprosessiin: miten laaditaan paras ansioluettelo, onko videohakemus parempi kuin perinteinen kirjallinen, kuinka työnhakija voi erottua muista työhaastattelussa jne..

Nykyisessä hektisessä maailmassa on yhtä tärkeää olla oikeassa paikassa ja ajassa sekä toimia siellä nopeasti. Näin tein minäkin, kun törmäsin rekrytointitapahtumassa potentiaaliseen työnantajaan.

Nykyään maailma on hektinen paikka. Tärkeää on olla oikeassa paikassa ja ajassa, osata reagoida nopeasti eteentuleviin mahdollisuuksiin. Näin minäkin tein, kun törmäsin rekry-tapahtumassa potentiaalisen työnantajaan ja sen tarinan kerron nyt.

Tapahtumassa olin työntekijänä kouluni osastolla, jossa annoimme vinkkejä muille kävijöille miten voi onnistua työnhaussa. Tauolla menin tutustumaan muihin osastoihin ja huomasin mukana olevan ravintolan, johon olen hakenut edellisenä vuonna, mutta en päässyt edes haastatteluun. Menin kyselemään mitä olisi tarjolla tänä vuonna ja kerroin että olen kiinnostunut työpaikasta ravintolassa jos on avoimia.

Minua pyydettiin täyttämään hakulomake ja samalla kerroin oman ammatillisen taustani. Se oli juuri se tilaisuus ensivaikutelmalle, jota ei pääse tekemään toista kertaa, joten piti olla oma itseni ja luonteva, mutta samalla rohkea ja itsevarma. Ja oikealla asenteella.

Lopuksi lupasin lähettää heille oman ansioluetteloni. Olen ennenkin etsinyt työpaikkaa ravintoloista, joten valmis hakemus ja CV olivat sähköpostissani. Pienen muokkauksen jälkeen pystyin lähettämään ne saman tien älypuhelimeni avulla, millä osoitin aidon kiinnostuksen avoimesta työpaikasta.

Tästä se taikuus vasta alkoi. Noin 10 minuutin jälkeen tuli vastaus siitä, että paikka on minun ja jos otan sen vastaan pitää vastata heti. Ja taas otin puhelimen avuksi: lähetin heti vastauksen että otan paikan vastaan.

Parin minuutin kuluttua tuli vastaus, että työt saa aloittaa kesäkuussa ja keväällä minut kutsutaan tutustumaan paikaan. Asia oli pihvi!

Näin henkilökohtainen esittäytyminen ja nopea toiminta auttoivat saamaan työpaikan. Tapauksissa, joissa henkilökohtainen esittäytyminen ei ole mahdollista, nopea toiminta voi olla ratkaisevaa. En ole yhtään varmaa, että olisin saanut paikan, jos olisin lähettänyt hakemuksen illalla kotoa, kun pääsin koneen ääreen.

Suosittelen kaikkia pitämään tärkeimmät tiedostot mukana puhelimessa ja käyttämään kaikki mahdollisuudet tilaisuudet kertoa itsestään. Pitää takoa, kun rauta on kuuma!

Terveisin, Vitalia

Kirjoittaja opiskelee matkailualaa Haaga-Helian ammattikorkeakoulussa ja oli mukana tuottamassa Duunitehdas-rekrytointitapahtumaa helmikuussa 2016.

Kommentit

Mitä ajatuksia teksti herätti? Haluatko tarjota vinkkejä tai muuten antaa palautetta?

Yhteydenottolomake

Lähetä

Katselukerrat viime kuussa