Työnhaun, rekrytoinnin ja työelämän mysteereitä käsittelevä blogi, työnhakijan näkökulmasta.

Työhakemuksen oikeinkirjoitus

Aivan itsestään selvää on virheetön oikeinkirjoitus työhakemuksessa PISTE Tästä ei tarvitse edes keskustella, vai? Voisinko silti aivan hieman kertoa aiheesta, sillä äsken pari työhakemusta tehtyäni, huomasin juuri viimeisen lähetettyäni kolme (KOLME!) kirjoitusvirhettä tekstissäni. 

Miten näin pääsi käymään! En puolustele, mutta asiaan vaikutti varmasti se, että wordissäni ei ole suomenkielen oikolukuohjelmaa ja sormet näppäimillä lentäen lähetin hakemuksen eetteriin. Done. Deal.

Lähetettyä hakemusta ei voi enää korjata. Ei auta vaikka mikä olisi. Olet luonut jo ensivaikutelman rekrytoijaan eli "ei huolellinen". Tässä vaiheessa virhettä ei voi enää korjata, hakijan on oltava Täydellinen.

Oikeinkirjoitus työhakemuksessaNäppäinvirhe kumoaa kompetenssin?


Palkkaisinko itse henkilön, jonka työhakemuksesta löydän oikeinkirjoitusvirheitä? En muuten palkkaisi. Entä jos hänen sosiaaliset taitonsa ja asiantuntemuksensa olisivat huippuluokkaa, vaikuttaisiko pari näppäinvirhettä hakemuksessa rekrytointiin? 

Kumoaako näppäinvirhe väistämättä hakijan kompetenssin? Karsiutuuko hakija jatkosta? Vai näkeekö taitava rekrytoija ihmisen kokonaisuudessaan, mukaanlukien taidot ja kokemuksen, eikä kompastu näppäinvirheeseen?

Virheetön teksti luo hyvän ensivaikutelman. Näppäin- tai kirjoitusvirhe hakemuksessa kumoaa kaiken kompetenssin ja kokemuksen, niinkö?

Tarinan opetus

Tarinan opetus on varsin yksinkertainen. Tarkistuta työhakemustekstisi aina oikolukuohjelmalla, ennen sen lähettämistä työnantajalle. Ihan siltäkin varalta, ettei kohdallesi osu rekrytoijaa joka näkee "metsän puilta" eli kirjoitusvirheiltä kompetenssisi. Vai onko edes sellaisia rekrytoijia olemassa vai olemmeko ehdottomia, emmekä salli kirjoitusvirheen paholaista - kysyn haastaen.


Kommentit

Mitä ajatuksia teksti herätti? Haluatko tarjota vinkkejä tai muuten antaa palautetta?

Yhteydenottolomake

Lähetä

Katselukerrat viime kuussa