Työnhaun, rekrytoinnin ja työelämän mysteereitä käsittelevä blogi, työnhakijan näkökulmasta.

Twitterin ABC

Twitter on yhteisöpalvelu, joka perustettiin vuonna 2006 Kaliforniassa. Tällä hetkellä Twitterin aktiivisia käyttäjiä maailmassa on karkeasti 284 miljoonaa. Suomen Twitter -käyttäjistä liikkuu ainoastaan arvioita mutta luvut pyörivät siellä 300-550.000 välillä.

Twitterin avulla käyttäjät pystyvät lukemaan ja lähettämään 140-merkin pituisia viestejä. Palvelua voi käyttää sekä tietokoneella että älypuhelimella.

Voit jakaa linkkejä, kuvia ja videopätkiä twiitteillä eli viesteillä. Joihinkin television keskusteluohjelmiin otetaan kommentteja twiitteinä, jotka näkyvät kuvaruudun alalaidassa.

Käyttäjien välinen viestintäkin on mahdollista, niin kutsuttujen yksityisviestien avulla, jolloin viestit ovat vain lähettäjän ja vastaanottajan luettavissa..

Twitterin käytön aloittaminen


Twitter tilin perustaminen alkaa oman profiilin luomisesta. Sinun tulee keksiä itsellesi profiilinimi.

Valitse profiilinimesi huolella. Sen voi muuttaa myöhemmin, jos sen haluaa vaihtaa vaikka lyhyemmäksi. Twitter -osoitteeksesi tulee @profiilinimi. Jopport -blogin twitter osoite on @J_pport.

Valitse huolella myös profiilikuvasi, sillä Twitterin tarjoama "pelkkä muna" profiilikuvana ei kiinnosta ketään. Usko pois, kuva on tärkeä.

Twitterin etusivusi


Twitterin etusivullasi on koko Twitter-feedi (virta) eli kaikkien seuraamiesi henkilöiden ja heidän twiittinsä. Siitä vaan lueskelemaan ja seuraamaan mitä seuraamasi ihmiset twiittailevat!

Voit hakea käyttäjiä ja twiittejä "Etsi Twitteristä" -kohdasta, oikealta ylhäältä. Viestit -kohdassa näet sinulle yksityisviestinä lähetetyt viestit.

Vasenta profiilikuvaasi painamalla pääset omalle sivullesi. Ylhäällä oikealla olevaa profiilikuvaasi painamalla pääset Twitter -tilin asetuksiisi.

Twiittaaminen


Twiittaamaan eli viestittämään pääset vaikka oikeasta yläkulmasta. Paina "Twiittaa" -nappulaa ja viestikenttä avautuu eteesi. Kirjoita viestisi siihen ja paina "lähetä" -nappia.


Twiitin pituus on 140 merkkiä, ei sen enempää. Vähempikin määrä merkkejä riittää. Koko tilaa ei ole pakko käyttää.

Käyttämällä Hashtagia (#-merkki) liität twiittisi asiayhteyteen. Avoimia työpaikkoja merkitään #rekry -tunnuksella ja sillä niitä on helppo hakeakin.

Seuraaminen


Twitterissä voit seurata toisia käyttäjiä ja muut voivat seurata sinua. Seuraaminen tarkoittaa, että saat seuraamasi henkilön twiitit eli viestit Twitterin etusivullesi.

Seurata voit ketä haluat, poliitikkoja, yrityksiä, lempinäyttelijääsi, jos vain hänellä on Twitter -tili. Twitter-tilin luotuasi voit kokeilla hakea mielenkiintoisia henkilöitä. Etsi Twitteristä-kenttään kirjoitat hakusanan, vaikka Jopport, ja painat Enteriä.

Hakutulokset aukeavat eteesi. Klikkaamalla välilehtiä "Suositut, Live, Tilit, Kuvat, Videot, Lisää vaihtoehtoja" - järjestät hakutulokset. Tilit tarkoittaa Twitter-tilejä eli käyttäjiä.

Käyttäjän voi aktivoida seurattavaksi suoraan hakutuloksista, klikkaamalla Seuraa nappia. Klikkaamalla Twitter-käyttäjänimeä pääset ko henkilön/yrityksen pääsivulle, jossa myös "seuraa" nappula. Klikkaamalla "Seuraa" -nappulaa, saat  ko käyttäjän viestit näkyviin etusivullesi.

Meidän Nuoret -sivustolla oli hyvä ohje Twitter tilin perustamiseen , joten kurkkaa sinne niin pääset alkuun! Kokeile, twiittaa minulle palaute tästä kirjoituksesta osoitteeseen @J_pport!

Terveisin, Jopport


Kommentit

Mitä ajatuksia teksti herätti? Haluatko tarjota vinkkejä tai muuten antaa palautetta?

Yhteydenottolomake

Lähetä

Katselukerrat viime kuussa