Työnhaun, rekrytoinnin ja työelämän mysteereitä käsittelevä blogi, työnhakijan näkökulmasta.

Linkitytään - LinkedIn

LinkedIn on internetissä toimiva ammattillinen sosiaalinen palvelu, jossa voi luoda ammatillisen profiilin sekä verkoston. Siellä voi hakea työpaikkaa sekä ryhmäytyä eri alojen ja intressejen pohjalta. Lisäksi käyttäjä voi antaa suosituksia yhteyksilleen.

Kaiken takana on ahkera verkostoituminen ja sitä kautta suhteiden luominen työmarkkinoilla.

LinkedIn endorsement


Koska viime aikoina tuo työpaikan metsästys on ollut itselläni ajankohtaista, olen ollut varsin aktiivinen myös LinkedIn -profiilini kanssa. Olen huomannut, että LinkedInin tarjoamat endorsement ehdotukset eivät välttämättä ole samoja skillsejä (taitoja) joita ko henkilö itse on itselleen profiiliinsa listannut.

Työ eLama miettii LinkedIn endorsement sekä statistiikkaa

Huomasin tämän kun ystäväni suositteli (endorse) jotain taitoa (skills) itselleni, jota en ollut itselleni listannut ja jota en todellakaan omannut. En myös hyväksynyt sitä suosituksesta huolimatta profiiliini.

Suositukset ovat aivan liian helposti klikkailtavissa ja joillekin houkutus suositella toisia, jotta saisi suosituksia takaisin, saattaa olla aivan liian houkutteleva. En tiedä teistä, mutta omasta mielestäni tällainen LinkedInin "oma aktiivisuus" pönkittää palvelun ja sitä kautta suositusten epäluotettavuutta.

LinkedInin statistiikka


LinkedIn tuottaa myös profiiliin liittyvää statistiikkaa. Mukavana lisänä statistiikka kertoo kuinka monta ihmistä on profiilia on katsonut.

Työ eLama Työnhaullisesti ei ole mitään merkitystä katsoiko joku profiiliani tällä viikolla kuusitoista kertaa tai vaan kerran. Onko sillä muutenkaan merkitystä, muuten kuin kuriositeetin kannalta?

Varmaa kuitenkin on, että verkostoituminen ja verkostojen tärkeys korostuu yhä enemmän. Tärkeintä on hahmottaa, mitkä ovat itsellesi ne tärkeimmät verkostot sekä mistä ne löytyvät!


Kommentit

Mitä ajatuksia teksti herätti? Haluatko tarjota vinkkejä tai muuten antaa palautetta?

Yhteydenottolomake

Lähetä

Katselukerrat viime kuussa