Työnhaun, rekrytoinnin ja työelämän mysteereitä käsittelevä blogi, työnhakijan näkökulmasta.

Proaktiivinen työnhaku

Proaktiivinen työnhaku on jo otsikkona luontaantyötävä. Se menee samaan kastiin kuin dynaaminen, joustava, nälkäinen tuloksentekijä sekä "tarjoamme sinulle palkan, jonka tasoon voit itse vaikuttaa". Joka tapauksessa, otsikon voi jo pyyhkiä iloisesti mielestään ja kääntää katseensa toisenlaisiin tapoihin hakea töitä.

Suora yhteydenotto yritykseen


Tämähän on peruskauraa, eli ota suoraan yhteyttä yritykseen jossa haluaisit työskennellä. Itse olen käyttänyt tätä kerran ja varsin menestyksekkäästi. Yritys palkkasi minut, eivätkä edes avanneet paikkaa hakuun haettavaksi työmarkkinoille.

Työ eLama

Internet ON mahdollisuus


Internetin aikakautena meillä on maailma sormenpäittemme ulottuvilla, kirjaimellisesti. Työnhaun voi myös kääntää toisinpäin eli anna työnantajien löytää sinut.

Bullshit Bingoa kirjoittava Heidi laittoi työnhaku ilmoituksensa nettiin ja sai sillä työpaikan. Blogi onkin yksi aktiivinen tapa antaa työnantajalle näyte kirjoitustaidostaan, ajattelustaan ja se sopii mainiosti osaan työtehtävistä.
 

Ole kekseliäs


Jos hakemuksia on tullut lähetettyä jo kymmeniä tai satoja, ilman positiivista vastakaikua tai kutsua haastatteluun niin jotain pitää muuttaa! Onko se mahdollisesti hakemuksen sisältö?

Entäs esittelyvideo Youtubeeen? Olisiko se sinua? Irtoasiko videolla duunipaikka? Johinkin paikkoihin varmasti aivan toimiva kanava, Teemullese toimi. Ainakin erilaista ja mieleenpainuvaa.

Ole Luova!

Keinoja, väyliä, kanavia ja työkaluja työnpaikan hakemiseen on monia. Mieti, millaista työpaikkaa haet ja miten saisit parhaiten osaamisesi näkyviin?Kondiittori voisi ehkä leipoa erilaisia näytteitä ja toimittaa ne perille henkilökohtaisesti lyhyen hakemuksen kera.

Ajattele työhakemusta TÄKYnä, jonka tarkoituksena on viedä sinut haastatteluun. Haastattelussa voi sitten tarkemmin kertoa osaamisestasi ja mitä voit yritykselle tarjota. Työhakemuksen tärkein tehtävä on herättää työnantajan mielenkiinto Sinua kohtaan.

Kommentit

Mitä ajatuksia teksti herätti? Haluatko tarjota vinkkejä tai muuten antaa palautetta?

Yhteydenottolomake

Lähetä

Katselukerrat viime kuussa