Työnhaun, rekrytoinnin ja työelämän mysteereitä käsittelevä blogi, työnhakijan näkökulmasta.

Mikä on riittävästi?

Työnhakija lähettää kymmeniä ja kymmeniä hakemuksia ympäri bittiavaruutta eri työnantajille tai rekrytoijille. Samalla tulee jaetuksi työhistoria sekä henkilökohtaisia tietoja.

Oletko työnhakijana koskaan suonut ajatustakaan sille, että lähetät tietojasi bittiavaruuteen. Harvoin, jos koskaan, olet selvillä miten tietojasi käsitellään tai säilytetään. Asia on ulottumattomissasi.

Työhakemus

Vaikka tietoja käsiteltäisiin ja säilytettäisiinkin tietosuojaperiaatteiden mukaan, niin silti ei kannata jakaa tarpeettomasti tietoa itsestään.

CV ja syntymäaika


Ensisijaisen tärkeää on, ettei ansioluetteloon laita henkilötunnusta;(pp.kk.vvvv-111A).
Hakuvaiheessa ei ole oleellista ilmoittaa edes tarkkaa syntymäaikaa. Tarkan syntymäpäiväsi tietäminen ei tuo oleellista lisäarvoa tässä vaiheessa rekrytointia.

Miten sitten ilmoittaa syntymäajan ja iän ansioluettelossa? Itse käytän ainoastaan kuukautta ja vuotta, tyyliin: "syntynyt: elokuu 1969".

Se riittää, haun alkuvaiheilla.

Kommentit

 1. Hyvä pointti. Tuntuu hieman, että yksityisyyttään pikkuhiljaa jakelee, kun laittaa "joka paikkaan" työhakemuksia ja CV:tä, varsinkin jos yrittää räätälöidä niistä kiinnostavia, eikä standardinomaisia. En ole tehnyt myöskään LinkedIn profiilia, koska en usko työttömän (ainakaan jos ei satu olemaan harvinaista spesifistä ammattitaitoa omaava) saavan sitä kautta tarjouksia. Sen sijaan kaikille on näkyvissä, että olet työtön, mitä leimaa ei välttämättä halua ensimmäisenä määrittelemään identiteettiään. Vai tunteeko joku jonkun työttömän (enemmän kuin pari viikkoa työttömän) joka olisi saanut töitä LinkedIn:in avulla?

  VastaaPoista
 2. En tunne ketään, joka olisi saanut töitä Linkedin kautta mutta varmaankin heitäkin löytyy. Itsellänikään ei työhistoriaa löydy Linkedin profiilistani, sillä pitkäaikaistyöttömänä en halua kenen tahansa voivan nähdä, että olen työtön. Kaikki vanhat työkaverit, koulukaverit, sukulaiset ja tuttujen tutut voivat siellä käydä tsekkaamassa että mitähan sekin nykyään touhuaa, ei kiitos.

  Minusta koko Linkedin on vähän narsistinen konsepti. Kertoo ajoista, joita elämme. Kun niitä profiileja ja suosituksia lukee, niin välillä ihan oksettaa ja välillä taas ei voi kuin nauraa,voi sitä itsekehuskelun määrääa! Aikamoisia superihmisiä monen luulevat olevansa. Ja usein suositukset ovat sitä, että ihmiset antavat toisilleen suosituksia eli anna sinä minulle, niin minä annan sinulle eli ne ovat pelkästään ihmisiltä, joiden kanssa on tullut hyvin toimeen työelämässä. Antaa kovin ulkokultaisen ja yksipuolisen kuvan ja siksi niitä pitkääkin lukea varauksella.

  Koko työnhausta on jotenkin tullut kovin teennäistä ja lipevää.

  VastaaPoista
 3. Tiedän, että IT-alan ihmisille LinkedInin kautta tarjotaan työpaikkoja. Onpa jopa headhunter ottanut yhteyttä LI:n kautta ja tarjonnut työpaikkaa.

  En ole tosin kuullut kenestäkään, joka LI:n kautta on saanut töitä, mutta sehän ei tarkoita etteikö joku olisi saanut.

  VastaaPoista
 4. enpä ole koskaan sen kummemmin ajatellutkaan että vähempikin riittäisi. Tästä lähtien ajattelenkin hieman tarkemmin.

  VastaaPoista
Mitä ajatuksia teksti herätti? Haluatko tarjota vinkkejä tai muuten antaa palautetta?

Yhteydenottolomake

Lähetä

Katselukerrat viime kuussa