Työnhaun, rekrytoinnin ja työelämän mysteereitä käsittelevä blogi, työnhakijan näkökulmasta.

Pitkä ansioluettelo?

Olen seurannut LinkedInissä ja rekrytointiyritysten blogeista keskustelua ansioluettelon tiimoilta. Mitä enemmän asiaan perehdyn, sen paremmin käy selväksi että asiasta ollaan lähes yhtä montaa mieltä kuin on keskustelijoitakin.

Lähtökohtaisesti ansioluettelo kannattaa pitää selkeänä. Muutama rekrytoija on vinkannut, että tehtävän kannalta oleellinen osaaminen tulee löytyä silmäilemällä.

Entä jos työ- ja opiskelu-uraa on kertynyt monen sivun mittaisesti? Miten nostat tärkeimmät asiat silloin esiin?

Referoitu etusivu

Jos ansioluettelosi on monen sivun pituinen, niin tiivistä etusivulle tehtävän kannalta tärkeimmät osa-alueet osaamisestasi ja kokemuksestasi.

Laita osaamisen/kokemuksen perään sivunumero, jolta selviää tarkemmat tiedot, kuten yhtiöt, osaamasi tekniikat tai muut yksityiskohdat palvelusvuosia myöden.

Tiivistelmällä taklaat

Etusivun tiivistelmän tehtävänä on nostaa esille työtehtävän kannalta se tärkein osaaminen ja kokemus. Nosta napakasti esiin oleelliset asiat.


Hakemuksen ja ansioluettelon yhdistelmän tarkoitus on herättää kiinnostus ja päästä rekryssä eteenpäin. Tiivistelmällä voit nostaa mahdollisuuksiasi taklata itsesi haastatteluun!

Saavutukset esiin

Laita ansioluettelon seuraaville sivuille yksityiskohtaisemmin työ- ja opiskeluhistoriasi. Lisäksi väitän, että rekrytoijaa kiinnostaa saavutuksesi. Hän haluaa tietää, mitä voit tuoda/antaa uudessa tehtävässäsi.

Kuvaa jokaisen tehtävän yhteyteen lyhyesti, mitä tehtävässä saavutit. Luvut ja prosentit kertovat selkeästi saavutuksista. Jos niitä ei kuitenkaan ole esittää, kerro mitä arvokasta oppia tehtävässä sait. Kerro tehtävien päävastuualueesi, napakasti.


Yhtä oikeaa ei ole

Ansioluettelon tekeminen ei ole tarkkaa tiedettä. Mielipiteitä hyvästä ansioluettelosta ja sen rakenteesta on lukemattomia. Yhtä oikeaa rakennetta tai tapaa ei ole.

Mikä on Sinun vinkkisi ansioluettelon tekoon?

Kommentit

  1. kiitos, kaikki vinkit on aina tervetulleita.

    VastaaPoista
  2. Visuaaliset ansioluettelot on aika poppis-juttu! Itselleni tein sellaisen about.me sivustolle. Kaikkea pitää yrittää jotta erottuisi joukosta!

    VastaaPoista
Mitä ajatuksia teksti herätti? Haluatko tarjota vinkkejä tai muuten antaa palautetta?

Yhteydenottolomake

Lähetä

Katselukerrat viime kuussa