Työnhaun, rekrytoinnin ja työelämän mysteereitä käsittelevä blogi, työnhakijan näkökulmasta.

Hanki duuni!

Työttömistä on paljon stereotypioita. Yksi niistä on se, että työttömät makailevat kotona sohvalla ja räkivät kattoon. Toinen työttömyyteen liittyvä uskomus on, että töitä kyllä saa jos vaan viitsii hakea.

Yhteistä näille uskomuksille on se, että lähes poikkeuksetta ne lausutaan sellaisen henkilön suusta, joka on työelämässä ja käy töissä. Eli nämä lausahdukset voi jättää huoletta ihan omaan arvoonsa.Käännös: Hanki duuni? Siis hanki duuni?
Miksipä en laittaisi työkypärää päähän ja ahtaudu
työkanuunaan sekä laukaise itseäni kohti työn maata, jossa työt kasvavat työpuskissa!
Kuva: uberhumor.com


Tsemppiä työnhakuun!

Kommentit

  1. Joo-o turhauttaa tää työnhaku kun paikkoja ei vaan ole avoinna tarpeeksi. Ehkä hankin minäkin kypärän? lol

    VastaaPoista
  2. Tämä on järjettömän tärkeä aihe!! Työttömällä on muutenkin itsetunto nollissa, on hirveän kivaa että tilanteesta vielä syyllistetään. Erityisen vakava aihe nuorista puhuttaessa. Alueesta riippuen nuoristyöttömyys on todella vaikea ongelma - kaikille ei OLE töitä! Kaikki eivät voi tehdä samoja töitä! Olen huomannut, että erityisesti suurissa ikäluokissa on tätä asennetta nuoria kohtaa, että "ahkera kyllä pärjää" jne. Enemmän keskustelua siitä, miten radikaalisti yhteiskunta on muuttunut - ja hallituksilta enemmän ratkaisuja, jotka toimivat tässä päivässä!

    VastaaPoista
  3. ihmisellä on tarve olla tarpeellinen ja työ on yksi tärkeä kanava sen tunteen täyttämiseen. kun muutenkin on jo sellainen olo että on tarpeeton kun ei ole/pääse töihin niin ei siitä tarvitse enää veistä haavasssa kääntää. -tiedoksi vaan näille kommenttien laukojille

    VastaaPoista
Mitä ajatuksia teksti herätti? Haluatko tarjota vinkkejä tai muuten antaa palautetta?

Yhteydenottolomake

Lähetä

Katselukerrat viime kuussa