Työnhaun, rekrytoinnin ja työelämän mysteereitä käsittelevä blogi, työnhakijan näkökulmasta.

10 syytä miksi kannattaa palkata 50-vuotias nainen

Yli 50-vuotias nainen on parasta työvoimaa koska:

 1. Elämänkokemus antaa perspektiiviä asioihin. En pillastu pienistä ja otan kuuluisan maalaisjärjen käyttöön tarvittaessa. En ole kadottanut maalaisjärkeä, vaikka jopa sen kuolemasta huhutaan.

 2. Olen luotettava. Tulen ja menen sinne minne on sovittu oli kyseessä palaveri, tapaaminen tai vaikka työmatka maailman ääriin.

3. Sitoudun työnantajaan ja työhön. En haaveile nopeasta uralla etenemisestä tai jättisuuresta palkasta jollei siihen ole oikeasti aihetta. Minulle riittää se, että saan työstä oikeidenmukaisen ja tasa-arvoisen palkan ja että työ antaa onnistumisen elämyksiä ja on riittävän haastavaa.

4. Haluan edelleen oppia uutta sekä siviilissä että työelämässä. Ja myös opin! Oppiminen ja opiskelu ovat minulle osa elämää.

 5. Minua on helppo motivoida uusiin haasteisiin. Olen innolla mukana projekteissa ja hankkeissa sillä vaihtelu virkistää.

6. Voin tehdä töitä silloin kun niitä on tehtävä. Eli joustossa löytyy!

 7. Olen moniosaaja. Pienessä organisaatiossa työskennellessä on osattava yhdestäkin osaamisalasta todella paljon, sillä jokaiselle asialle ei voi ottaa omaa tekijää. Minulla on myös monipuolinen koulutus, jota olen hankkinut lisää koko työurani ajan.

8. Olen terve ja huolehdin omasta hyvinvoinnistani.

9. Sosiaaliset velvoitteet on suoritettu. Tekemisiäni eivät estä pienet lapset eikä iäkkäät hoidettavat vanhemmat.

10. Vaikka "ruumis" rapistuu, niin sielu käy rippikoulua. En todellakaan tunne itseäni ikälopuksi kehäraakiksi. 50 on uusi 40.

Terveisin,  
Minna
https://fi.linkedin.com/in/minnahuuhtanen
twitter.com/MinnaHuuhtanen


ps. Valokuva (kuvaaja Liisa Valonen) kuuluu Kodin Kuvalehden juttusarjaan, jossa etsitään viisikymppisille naisille töitä. Jutun toinen osa ilmestyi 13.8. eli se löytyy tuosta lehdestä. Stailausten lisäksi jutussa käsitellään työhaastattelua, siihen valmistautumista ja siinä onnistumista.
 

Kommentit

 1. Hieno sarja ja se on just näin.

  VastaaPoista
 2. Kiitos Maiju! Toivotaan, että vielä löytyy työnantajia, jotka arvostavat koulutuksen ja iän lisäksi näitä eletyn elämän mukanaan tuomia laatuasioita.

  VastaaPoista
 3. Hieno juttu!
  Meille töihin on palkattu viime vuosina paljon neli-viiskymppisiä naisia ja miehiä. Työnantaja on varmaan todennut että näin kannattaa tehdä! Kaksi viimeisintä taitavaat olla 49-v ja toinen 53-v :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä taitaa olla fiksuja päättäjiä firmassa! Jos/kun ikäsyrjintää oikeasti on, niin se koetetaan vaieta kuoliaaksi, sillä eihän siitä puhu työnantajat, rekrykonsultit rikä HR-ihmisetkään.

   Poista
 4. Parhaat työvuorot monilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta puhut, ei mitään esteitä tai hidasteita tehdä täysipainoisesti työtä. Elämänkokemuksen mukanaan tuoma viisauskin olisi annettavana käyttöön.

   Poista
Mitä ajatuksia teksti herätti? Haluatko tarjota vinkkejä tai muuten antaa palautetta?

Yhteydenottolomake

Lähetä

Katselukerrat viime kuussa