Työnhaun, rekrytoinnin ja työelämän mysteereitä käsittelevä blogi, työnhakijan näkökulmasta.

HR-osasto 007?

Yhteen rekryyn voi mahtua paljon, sekä hyvää että huonoa. Tänään ilahduin heti rekryprosessin alussa. Soitin lisätietoja avoimesta paikasta ja puhelun lopuksi palkkaava esimies kertoi, että ovat yhteydessä kaikkiin hakijoihin rekryn edetessä! Aivan loistavaa, se kertoo arvostuksesta hakijoita kohtaan.

Huonoa oli yrityksen käyttämä rekrysovellus. Naputtelin hakemukseni heidän järjestelmäänsä ja vasta lähetettyäni sen huomasin pari tekemääni kirjoitusvirhettä. Onni onnettomuudessa, sillä hakemusta pääsi vielä muokkaamaan sähköpostiini tipahtaneilla tunnuksilla, joten tein sen.

Korjattuani näppäinvirheet, mietin pitäisikö tietoja päivittäessä käyttää "muokkaa" vai "lähetä" nappulaa? Lisäksi huomasin, että liittämäni kasvokuva ei enää näkynyt järjestelmässä, vaikka ansioluettelo tiedostoni näkyi. Oliko kuva pyyhkiytynyt järjestelmän apinasuodattimeen?

Valitsin "muokkaa" nappulan ja päädyin hakemukseni etusivulle. Lähtikö tiedot, siitä ei tullut mitään varmistusta, joten kliksuttelin takaisin ja huomasin, että apinasuodatin oli jälleen toiminut... Liitin uudelleen kasvokuvani ja tällä kertaa painoin "lähetä"-nappulaa.

Huomenna joku mitä todennäköisemmin karsii järjestelmistään hakijan, joka on lähettänyt kuvansa kolmeen otteeseen, liian itserakkaana?

Olisin voinut varmistaa ylimääräisten profiilikuvieni poiston, ottamalla yhteyttä suoraan HR-osastoon. Siis olisin, jos vain jostain olisi löytynyt HR-osaston yhteystiedot, niitä ei nimittäin ollut missään. Ehkä kyseessä on osasto 007, jonka tiedot ovat vain harvojen ja valittujen tiedossa?

Miksi näin? HR-osastohan markkinoi ja myy yritystä ja brändiä omalta osaltaan. HR-osaston tekemiset ja tekemättä jättämiset luovat mielikuvaa yrityksestä. Siihen peilaten, en voi ymmärtää mitä tarkoitusta palvelee se, ettei yrityksen HR-osaston kontaktitietoja ole saatavilla?Kommentit

Mitä ajatuksia teksti herätti? Haluatko tarjota vinkkejä tai muuten antaa palautetta?

Yhteydenottolomake

Lähetä

Katselukerrat viime kuussa