Työnhaun, rekrytoinnin ja työelämän mysteereitä käsittelevä blogi, työnhakijan näkökulmasta.

Video-CV työnhaussa

Monet yritykset ovat viime aikoina alkaneet käyttää videohaastatteluja rekrytoinnin apuna. Työnantajien ohella video on rantautunut myös työnhakijoiden työkalupakkiin ja video-CV toimiikin mainiosti työnhakijan apuvälineenä perinteisen ansioluettelon rinnalla.

Video-CV:llä työnhakija voi suhteellisen helposti maalata monipuolisen ja erittäin autenttisen kuvan itsestään. Tein itsekin video-CV:n työnhakuni tueksi, sosiaalisen median ja nettisivuston rinnalle. Videon tavoitteena oli tuoda esille ”persoonaani”, herättää positiivista huomioita työnantajissa ja ohjata liikennettä sivustolleni.

Itse projekti oli hauskaa ajanvietettä ja mukava tapa opiskella videon tuottamista. Valmiin videon latasin YouTube-palveluun ja markkinoin sitä sekä hakemuksissani että sosiaalisessa mediassa. Video-CV nousikin merkittävään rooliin omassa työnhaussani Tumblr-sivustoni rinnalla.

Miten tein videon?


Videon tekemisen aloitin etsimällä verkosta tietoja ja ideoita. Kun taustatyö oli valmis ja ajatus videon rakenteesta koossa, siirryin käsikirjoitukseen. Lyhyt, noin minuutin mittainen video toimii netissä parhaiten, joten kiteytys on syytä tehdä huolella!Itse halusin tehdä videon omin voimin. Käytin videon tekemiseen kaapin pohjalta löytyneitä digijärkkäriä ja kolmijalkaa. Kuvaukset tein pienissä pätkissä ja ottoja tuli useita. Editointi sujui näppärästi ilmaisilla editointityökaluilla.

Ilmaista videomateriaalia ja musiikkia videon mausteeksi löytyy onneksi verkosta helposti ja tekijänoikeuksia rikkomatta.

Vinkki: Jos videon tekeminen omin voimin tuntuu ylipääsemättömältä, kannattaa kysellä avuksi vaikkapa alan opiskelijaa. Myös perheen teineistä saattaa olla apua videoprojektissa.

Oliko videon tekeminen vaivan arvoista?


Video toimi mielestäni erinomaisesti CV:n tukena hakemuksissa ja uskon, että se auttoi minua erottumaan massasta. Olen toki törmännyt rekrytoijiin, jotka eivät ennen haastattelua käy katsomassa edes hakemukseen linkitettyä LinkedIn profiilia, mutta heitä lienee pieni vähemmistö tämän päivän rekrytoijissa.

Yleisöäkin videolle on kertynyt kohtuullisen mukavasti. Tammikuussa 2016 videolla oli 191 katselukertaa, vaikka videota ei ole markkinoitu miltei vuoteen. YouTube-palveluun ladattu video onkin siis mainio työkalu itsesi esittelyyn.

Kun liität linkin ansioluetteloosi ja LinkedIn-profiiliisi, rekrytoija pääsee heti kurkistamaan millaisesta henkilöstä on kyse. Kuva ja ääni kertovat paljon, eikös?

~ ~ ~ ~
Kirjoitus on kirjoitettu yhteistyössä by Katriina & Jopport  ajatuksella #sharingIScaring

Seuraavan Katriinan kirjoituksen aihe on Pinterest ja miten se toimii hänellä työnhaussa.
 

Kommentit

Mitä ajatuksia teksti herätti? Haluatko tarjota vinkkejä tai muuten antaa palautetta?

Yhteydenottolomake

Lähetä

Katselukerrat viime kuussa