Työnhaun, rekrytoinnin ja työelämän mysteereitä käsittelevä blogi, työnhakijan näkökulmasta.

Puhutaan työstä!

Työllisyyteen liittyviä ajankohtaisia keskustelunaiheita ei tarvitse etsiä kaukaa. Työllisyyden edistäminen on yksi hallituksen keskeisistä tavoitteista ja nousee uutisiin tämän tästä. Työnhakijoiden ja työpaikkojen kohtaanto puhuttaa– mistä työvoimaa työllistäville aloille ja alueille? Kokonaisia ammattialoja katoaa vähitellen ja tulevaisuuden uudet ammatit vaativat pian täysin uudenlaisia osaajia ja uudistunutta koulutusta.

Digitaaliset ratkaisut tuovat osaamisen markkinoinnille ja työnhaulle uusia mahdollisuuksia. Työsuhteet muuttuvat yhä moninaisemmiksi ja työn tekemisen tavat muuttuvat. Entä mitä ylipäätään työ merkitsee yksilölle tulevaisuudessa? Arvokeskustelu koskettaa ja nostattaa tunteita. Voiko työttömyys olla myös valinta?

Tässä keskustelussa haluamme mekin PALKO-hankkeessa olla mukana, sillä työelämässä tekemistä riittää valmista maailmaa tavoiteltaessa. PALKO- työllisyyden palvelukokeilut Porvoossa ja Loviisassa – hankeemme toteuttaa seuraavan kahden vuoden aikana työllistämistä edistäviä kokeiluja. Kokeilujen tavoitteena on parantaa työttömien tai työttömyyden ja syrjäytymisuhan alla olevien työllistymisen edellytyksiä, kokeilukuntien paikalliset erityispiirteet huomioiden.

Miten työllistymistä parhaiten edistetään, on ihmisenkokoinen ja -näköinen kysymys, jota lähestymme nöyrästi. Asiakkaan kohtaaminen ja kuunteleminen ovat ensisijaiset työkalut, joilla aiomme ryhtyä työhön. Tulemme jakamaan auliisti kaiken oppimamme ja toivomme mahdollisimman monen hyötyvän kokemuksista ja oivalluksista, joita hankkeen aikana syntyy.

Jopport-blogi toimii tärkeänä yhteistyökumppaninamme hankkeen aikana. Blogissa nostamme esiin asiantuntijapuheenvuorojen kautta työllisyyteen ja työelämään liittyviä ilmiöitä sekä jaamme hankkeen tuloksia. Tärkeimpänä tavoitteenamme blogiyhteistyössä on antaa ääni työnhakijoille.
Tammikuussa käynnistyvä Työnhakijan tarina –sarjamme avaa lukijalle ikkunan kokeiluihin osallistuvien ja hankkeessa kohtaamiemme työnhakijoiden kokemuksiin; iloihin, suruihin, arkeen ja unelmiin. Ilmiöt ja trendit saavat muodon ja merkityksen vasta, kun niillä on juuret ihmisten arjessa.

Tule mukaan seuramaan matkaamme ja kipua PALKOn kanssa kohti parempaa työelämää! Hankkeeseen liittyvät kirjoitukset löydät jatkossa tunnisteella PALKO ja kirjoitukset tunnistat myös hankkeen omasta palkohahmosta.

Seuraa meitä Twitterissä #Palkohanke. Voit myös twiitata meille @Palkohanke -osoitteeseen.

PALKO –työllisyyden palvelukokeilut Porvoossa ja Loviisassa on Euroopan sosiaalirahaston osarahoittama hanke, jota toteuttavat kehitysyhtiö Posintra ja Haaga-Helia ammattikorkeakoulu ajalla 1.9.2017-31.8.2019. Lisätietoja hankkeesta Posintra ja Haaga-Helia .


Anu Sipilä
Projektiasiantuntija
Haaga-Helia ammattikorkeakouluKommentit

 1. Työn on suuri osa identiteettiämme ja työllistymisen edistäminen on erittäin tärkeää. Hienoa, että nostitte esille myös työnhakijoiden kokemuksia. Kun ystäväni etsi töitä, hän ilmoittautui myös henkilöstöpalveluun ja sai sitä kautta paljon töitä ja kokemusta monista eri aloista. https://www.svm.fi/

  VastaaPoista
 2. Työn ei pitäisi olla osa identiteettiä, vaan toimeentuloa. Unknown, hyvä mainos, ovelasti upotettu kommenttiin. Mitähän ylläpitäjä sanoo?

  VastaaPoista
 3. Ehdottomasti työllistämisen edistäminen on tärkeää. Perustin blogin ajatuksella #sharing-is-caring ja siinä pyritään pitämään työnhaussa positiivinen twisti.

  Ylläpitäjänä olen huomanneensa kommenttiin upotetun mainoksen, joka on toinen sarjassaan. Mikäli ko yritys on kiinnostunut yhteistyöstä ja/ tai mainoksesta Jopportin sivuilla, se on mahdollista. Tällöin kannattaa ottaa yhteyttä yhteystietolomakkeen kautta ehdotuksen kera.

  VastaaPoista
Mitä ajatuksia teksti herätti? Haluatko tarjota vinkkejä tai muuten antaa palautetta?

Yhteydenottolomake

Lähetä

Katselukerrat viime kuussa