Työnhaun, rekrytoinnin ja työelämän mysteereitä käsittelevä blogi, työnhakijan näkökulmasta.

Mitkä 3 asiaa rekrytoija hakee ensimmäiseksi työhakemuksestasi?

Reija Rekrytoija tiedusteli LinkedInissä muilta rekrytoijilta mitkä ovat ne kolme asiaa, joihin he kiinnittävät huomionsa työnhakijan ansioluettelossa ja hakemuksessa ihan ensimmäiseksi? Reijaa kiinnosti tietää, miten kolleegat aloittavat käsittelemään työhakemuksia.

Avoin hakemus

Reija tarkistaa hakemuksista ensin, mitä työtä ihminen on hakemassa. Hänen mukaansa sitä tietoa pitää hämmästyttävän usein metsästää rivien välistä. Vaikka hakija hakisikin tiettyyn paikkaan, niin hakemukset ovat usein yleisluontoisia, eikä hakija ole kohdentanut hakemustaan avoinna olevaan paikkaan.

Lisäksi Reija Rekrytoija haluaisi lukea, tietääkö ihminen itse uransa suuntaa. "Mikä vaan työ kelpaa" -tyyppiset hakemukset ovat hänen mukaansa raskaita. Hakemuksia on huomattavasti helpompi käsitellä, kun tietää millaiseen rooliin hakijaa yrittää istuttaa.

Motivaatio ja kohdennus avoinna olevaan paikkaan

Mitä muut rekrytoijat vastasivat? Erään rekrytoijan mielestä aikaisemmat tehtävänimikkeet antavat läpileikkauksen hakijan aiemmista tehtävistä. Lisäksi hän hakee työhakemuksesta motivaatiota avoinna olevaan tehtävään. Eli miksi työnhakija hakee juuri tähän yritykseen ja tähän tehtävään?Rekrytoijien ärsytyskynnys tuntui nousevan mikäli työhakemuksesta ei löydy niitä tietoja, joita rekrytoija koki tarvitsevansa. Mistä tiedoista oli kyse, ei vastauksista ilmennyt.

Monet kommentoijat etsivät työhakemuksista tietoa siitä, mikä kertoisi työnhakijan ymmärtävän mihin tehtävään hakemus on laitettu. Lisäksi työhakemuksesta haetaan oikeaa kiinnostusta haettavaa paikkaa kohtaa.

Vastaajat olivat varsin samaa mieltä siitä mitä  työhakemuksiin halutaan.

Eli rekrytoijien kolme vinkkiä työhakemuksiin:
  1. tiedä mihin haet 
  2. anna motivaatiosi ko työtehtävää kohtaan näkyä
  3. kohdista hakemuksesi avoinna olevaan tehtävään 
Usean muun vastaajan mielestä hakemuksen ensimmäiseen virkkeeseen ja kappaleeseen kannattaisi panostaa. Niissä tulisi kertoa, miksi hakee ko tehtävää ja perustella soveltuvuuttaan siihen.

Kommentit

Mitä ajatuksia teksti herätti? Haluatko tarjota vinkkejä tai muuten antaa palautetta?

Yhteydenottolomake

Lähetä

Katselukerrat viime kuussa