Työnhaun, rekrytoinnin ja työelämän mysteereitä käsittelevä blogi, työnhakijan näkökulmasta.

Näin löydät piilotyöpaikkoja

Työpaikkojen löytäminen voi olla haastavaa, etenkin kun suurin osa ilmoituksista on julkaistu eri palveluissa olevissa työnhakusivustoilla sekä yritysten omilla verkkosivuilla. Kanavia on monta kahlattavaksi.

Lisäksi on runsaasti piilotyöpaikkoja, joita ei ole vielä, tai ei tullakkaan julkisesti ilmoittamaan. Näitä työpaikkoja voi kuitenkin löytää, kun ottaa käyttöön joitakin tehokkaita menetelmiä. Tässä blogikirjoituksessa jaan muutamia vinkkejä siitä, miten voit löytää piilotyöpaikkoja ja parantaa työllistymismahdollisuuksiasi.

Rakenna vahva verkosto 

Yksi parhaista tavoista löytää piilotyöpaikkoja on verkostoituminen. Luo kontakteja eri alojen ammattilaisten kanssa, osallistu alan tapahtumiin ja seminaareihin sekä liity ammattiyhdistyksiin ja -ryhmiin. Näin saat tietoa työpaikoista, jotka eivät ole vielä julkisesti ilmoitettuja. Muista myös hyödyntää sosiaalisen median kanavia, kuten LinkedIniä, ja verkostoitua aktiivisesti siellä. 

Yrityksessä avoimen paikan auetessa saatat tulla rekrytoijan tai esimiehen mieleen potentiaalisena kanditaattina. Tällöin olet askeleen edellä muita työnhakijoita.

Ota yhteyttä yrityksiin suoraan 

Avoimet työpaikat harvoin tulevat kolkuttelemaan ovellesi. Oletko ajatellut että voi ottaa itse yhteyttä sinua kiinnostaviin yrityksiin tai yrityksiin joissa haluaisit työskennellä?

Lähetä avoin hakemus tai soita suoraan yrityksiin tiedustellaksesi mahdollisia avoimia paikkoja. Usein yritykset arvostavat oma-aloitteisuutta ja saattavat harkita sinua potentiaalisena ehdokkaana, vaikka heillä ei juuri sillä hetkellä olisikaan avointa työpaikkaa saattaa yhteydenottosi tulevaisuudessa poikia töitä.

Piilokanavat työnhaussa
Hyödynnä työnhakusivustoja 

Voit myös jättää eri työnhakusivustoille CV:si ja antaa tietoja osaamisestasi ja työkokemuksestasi. Palvelut tarjoavat sinulle sopivia työpaikkoja, joita ei ole vielä julkaistu muualla. Itse olen jättänyt useampiin työnhakusivuille tietoni, mutta totuuden nimessä täytyy sanoa, ettei ainuttakaan yhteydenottoa niiden kautta ole tullut. Kyse voi tosin olla ettei osaamiseni ja avoimet paikat ole kohdanneet?

Mikäli mietit ulkomaiden työpaikkoja ja siellä toimivia työnhakusivustoja/-palveluja, niin muista tutkia näiden palveluiden luotettavuus  ennen kuin annat heille henkilötietojasi.

Käytä sosiaalista mediaa 

Sosiaalinen media, kuten LinkedIn, Facebook ja Twitter, voi olla hyödyllinen työpaikkojen löytämisessä. Seuraa yrityksiä ja alan asiantuntijoita näillä alustoilla ja osallistu keskusteluihin. Monet yritykset jakavat tietoa avoimista työpaikoistaan sosiaalisessa mediassa ennen kuin ne julkaistaan virallisesti. Seuraamalla aktiivisesti sosiaalisen median kanavia saat tietoa uusista työmahdollisuuksista ja pääset kenties jopa ensimmäisten joukossa hakemaan niitä.

Pidä silmät ja korvat auki 

Piilotyöpaikkojen löytäminen edellyttää tarkkaavaisuutta ympäristöäsi kohtaan. Pidä silmät ja korvat auki, kun keskustelet ihmisten kanssa tai kun liikut eri paikoissa. Kuulet saattavat kuulla tietoa avoimista paikoista, jotka eivät ole vielä julkisia. Lisäksi voit olla avoin uusille mahdollisuuksille ja harkita työtehtäviä tai yrityksiä, joita et ole aiemmin edes harkinnut.

Muista, että piilotyöpaikkojen löytäminen vaatii aktiivista ja jatkuvaa panostusta. Ole sinnikäs ja käytä erilaisia lähestymistapoja. Yhdistämällä verkostoitumisen, suoran yhteydenoton, työnhakupalvelut, sosiaalisen median ja tarkkaavaisuuden voit parantaa mahdollisuuksiasi löytää juuri sinulle sopiva työpaikka.

Tsemppiä työnhakuun!

Kommentit

Mitä ajatuksia teksti herätti? Haluatko tarjota vinkkejä tai muuten antaa palautetta?

Yhteydenottolomake

Lähetä

Katselukerrat viime kuussa