Työnhaun, rekrytoinnin ja työelämän mysteereitä käsittelevä blogi, työnhakijan näkökulmasta.

Työhaastattelun Top 5 vinkit

Työhaastattelu on se tilanne, missä teet työnantajaan vaikutuksen. Sinut on jo valittu haastatteluun hakemuksesi perusteella, joten tiedät heidän olevan sinusta kiinnostuneita edes jollain tasolla. Nyt on sinun tilaisuutesi saada heidät haluamaan juuri sinut.

Ensivaikutelma on erittäin tärkeä, silmiin katsominen ja reipas tervehtiminen ovat ensimmäiset asiat, jotka teet, joten niihin on panostettava.

Haastattelija on kiinnostunut sinusta, joten ole sinä myös heistä firmana. Jos sinulta kysytään, onko lisäkysymyksiä, on hyvä aina vastata kysymyksillä.

Tutustu firmaan ennen haastattelua. Se auttaa sinua keksimään lisäkysymyksiä ja sen avulla voit osoittaa, että olet tietoinen ja kiinnostunut heidän toimintatavoistaan.

Haastattelussa on hyvä olla rento olemus, mutta kuitenkin ammattimainen asenne. Omana itsenään oleminen on luonnollisin ja paras tapa antaa hyvä kuva itsestäsi. Valehtelu ja roolin vetäminen huomataan useasti.

TOP 5 vinkit:
  • Ole itsevarma ja ylpeä itsestäsi
  • Katso silmiin
  • Älä esitä mitään mitä et ole
  • Ole kiinnostunut
  • Esitä kysymyksiä 

Terveisin,
Mikko Mahon
Ammattityönhakija vuodesta 2002

Kirjoittaja opiskelee matkailualaa Haaga-Helian ammattikorkeakoulussa ja oli mukana tuottamassa Duunitehdas-rekrytointitapahtumaa helmikuussa 2016. 

Kommentit

Mitä ajatuksia teksti herätti? Haluatko tarjota vinkkejä tai muuten antaa palautetta?

Yhteydenottolomake

Lähetä

Katselukerrat viime kuussa