Työnhaun, rekrytoinnin ja työelämän mysteereitä käsittelevä blogi, työnhakijan näkökulmasta.

Läpinäkyvyyttä rekrytointiin

Tänään tuli taas yksi. Nimittäin bumerangi työnhakuuni ja vailla minkäänlaista tietoa siitä, miksi karsiuduin. Haluaisin saada tietää karsiutumisen syyn, sillä voihan olla että haen kokemukseeni / koulutukseeni nähden vääränlaisia paikkoja.

Yhdeksänkymmenluvulla asiat olivat toisin. Hain erääseenkin paikkaan, josta  sain varsin mallikelpoisen bumerangin. Yrittäjä nimittäin oli karsinut työnhakijat muutaman eri kriteerin mukaan, jotka tuohon konekirjoitettuun bumerangi-kirjeeseen oli avoimesti listattu.

Bumerangi malli
Asia oli hakijalle varsin selvä ja bumerangi oli helppo hyväksyä, sillä karsiutumisen syy oli selkeästi ilmoitettu.

Rekrytoiva yritys valitsee jatkoon pääsevät hakijat hakemusten perusteella tietyin kriteerein. Kysynkin, miksei näitä perusteita voisi avoimesti hakijoille kertoa? Olen kuullut tarinoita rekrytoinnista, jossa otetaan nippu hakemuksia ja heitetään ne suoraan roskiin, sillä kaikkia ei ehditä tai viitsitä käydä lävitse. Auts!

Entä jos työnhakija saisi tietää karsiutumisensa syyn? Loisiko se kuvaa yrityksestä, että siellä tiedetään mitä haetaan? Että ollaan ammattilaisia ja tehdään päätöksiä tietyin kriteerein, eikä mutu-tuntumalla?

Peräänkuulutan läpinäkyvyyttä rekrytointiin. Väitän, että se olisi hyväksi yrityksellekin.

Oletko sinä saanut bumerangia, jossa olisi kerrottu karsiutumisen syy?

Kommentit

  1. Hei, tästä pälkähti idea - onko kukaan testannut? Jos tekisi helpon asiakastyytyväisyysmittauksen tyylisen kyselyn esim. Google Driven Formsin avulla ja lähettäisi linkin rekrytoijalle bumerangin jälkeen. Uskon, että vastuullisimmat yritykset vastaisivat tähän, ja samalla itse saisi toivottavasti tietoa, jonka avulla voi hakemustaan ja profiiliaan parantaa.

    VastaaPoista
  2. Mikä ettei? Voihan sitä kokeilla, anna palaa AT ja jos haluat niin voit raportoida kokeilusta Vieraskynän -merkeissä täällä blogissa! Tsekkaa Info-välilehdeltä yhteystiedot ja jatketaan keskustelua emaililla.

    VastaaPoista
Mitä ajatuksia teksti herätti? Haluatko tarjota vinkkejä tai muuten antaa palautetta?

Yhteydenottolomake

Lähetä

Katselukerrat viime kuussa